Tchindas

 

En 1998, Tchinda va aparèixer entrevistada en el setmanari local. És l'única vegada que va donar a conèixer la seva història, però va ser suficient perquè el seu nom comencés a circular per tot Cap Verd, fins i tot en illes que mai va trepitjar. Ara 'Tchinda' és un nom comú, la manera amb la qual els seus habitants es refereixen a les persones gais i trans.

Des de llavors, i sense voler-ho, es va convertir en un mite, en una de les dones més conegudes d'aquest arxipèlag a 500 quilòmetres de Senegal. Tchinda té 35 anys i disposa del respecte dels seus veïns, guanyat alguna vegada per la força, com demostra una cicatriu en el seu nas.

Té els dots de líder, és implacable i fascinant. Una dona d'acció, capaç d'aglutinar tot un barri i amb una vida tan intensa que mereix ser la primera trans negra i africana que arribi a les pantalles.

 

Llargmetratge documental | HD | 94min (Cinemes) – 52min (TV) | criollo caboverdià | Produïda per Producciones Doble Banda.

 

Directors: Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena; Productora executiva: Yolanda Olmos i Marc Serena; Muntatge: Pablo García Pérez de Lara; Direcció de fotografia: Pablo Garcíá Pérez de Lara; So directe: Marc Serena; Diseny de so: Verónica Font.

 

 

Premis: 

AMAA 2016, African Oscars Nominat a Millor documental

Maysles Brothers Awards; Belfast Film Festival (2016)

Menció especial del jurat (Outfest Film, Los Ángeles, 2015);

Millor documental (Chicago Reeling, 2015);

Millor documental nacional (MiradasDoc, 2015);

Millor pel·lícula nacional, Millor director & Premi del públic (LesGaiCineMad, 2015);

Millor documental (Cape Verdean American Film Festival, 2015)

Millor so (Premios Apolo Vive en frente, 2016)

Premi del públic (Can (be) Gay, 2016)

Millor pitch en Zagreb Dox (Croatia, 2014)