top of page

Tchindas

 

En 1998, Tchinda va aparèixer entrevistada en el setmanari local. És l'única vegada que va donar a conèixer la seva història, però va ser suficient perquè el seu nom comencés a circular per tot Cap Verd, fins i tot en illes que mai va trepitjar. Ara 'Tchinda' és un nom comú, la manera amb la qual els seus habitants es refereixen a les persones gais i trans.

Des de llavors, i sense voler-ho, es va convertir en un mite, en una de les dones més conegudes d'aquest arxipèlag a 500 quilòmetres de Senegal. Tchinda té 35 anys i disposa del respecte dels seus veïns, guanyat alguna vegada per la força, com demostra una cicatriu en el seu nas.

Té els dots de líder, és implacable i fascinant. Una dona d'acció, capaç d'aglutinar tot un barri i amb una vida tan intensa que mereix ser la primera trans negra i africana que arribi a les pantalles.

 

Llargmetratge documental | HD | 94min (Cinemes) – 52min (TV) | criollo caboverdià | Produïda per Producciones Doble Banda.

 

Directors: Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena; Productora executiva: Yolanda Olmos i Marc Serena; Muntatge: Pablo García Pérez de Lara; Direcció de fotografia: Pablo Garcíá Pérez de Lara; So directe: Marc Serena; Diseny de so: Verónica Font.

 

 

Premis: 

AMAA 2016, African Oscars Nominat a Millor documental

Maysles Brothers Awards; Belfast Film Festival (2016)

Menció especial del jurat (Outfest Film, Los Ángeles, 2015);

Millor documental (Chicago Reeling, 2015);

Millor documental nacional (MiradasDoc, 2015);

Millor pel·lícula nacional, Millor director & Premi del públic (LesGaiCineMad, 2015);

Millor documental (Cape Verdean American Film Festival, 2015)

Millor so (Premios Apolo Vive en frente, 2016)

Premi del públic (Can (be) Gay, 2016)

Millor pitch en Zagreb Dox (Croatia, 2014)

bottom of page